Peter Lemmens toen en nu

Ruim 40 jaar geleden startte Peter de bakkerij

Toen Peter Lemmens ruim 40 jaar geleden besloot zijn eigen bakkerij te beginnen, droomde hij van een zaak waar de klanten van heinde en verre naar toe zouden komen. Alleen het beste zou hij verkopen. Verfijnd gebak en vlaaien met het mooiste fruit vonden al snel hun weg naar de inwoners van Gronsveld en omgeving. Het assortiment werd uitgebreid, de bakkerij werd vergroot en de winkel werd vernieuwd. Peter Lemmens was een begrip.

De kwaliteit van zijn producten was hoog en constant. Alleen de beste ingredienten werden verwerkt: roomboter, verse eieren, fruit uit het vanouds bekende fruitteeltgebied rondom Gronsveld. Trots op zijn bedrijf, werkte hij 7 dagen per week in de bakkerij. Proeven en controleren deed hij zelf, want hij liet niets aan het toeval over. Ook toen er meer winkels kwamen en de bakkerij weer werd verbouwd hield hij de dagelijkse leiding. Zijn werk was zijn leven.
Met dezelfde inzet en liefde voor de banketbakkerij wordt het werk van Peter voortgezet door zijn opvolgers, die het vak van de meester zelf leerden. In 2010 werd het bedrijf uitgebreid met de chocolaterie. Peter Lemmens produceert nu als enige bonbons volgens de alom geroemde receptuur van Olivier.

Een begrip in Limburg

In 2009 nam Erik Reintjens de leiding in het bedrijf. Erik, wie zelf is opgegroeid in Gronsveld, stond sinds zijn 16e iedere week klaar om af te wassen in de bakkerij. Al snel leerde Peter hem de kneepjes van het vak om zo te groeien tot een patissier met passie voor het vak. Ook Vivianne Lemmens, een van Peter’s dochters, wilde graag een actieve rol blijven spelen binnen het bedrijf. Samen, met alle andere werknemers van Patisserie Peter Lemmens, zetten zij met trots de ambities van Peter voort.

Nu zijn we ruim 40 jaar later en Patisserie Peter Lemmens is nog steeds een begrip in Limburg. Inmiddels zijn er vier filialen. Twee in Maastricht, een in Gronsveld en sinds augustus 2019 is er een nieuw filiaal met lunchroom geopend in Margraten. Daarnaast levert Peter Lemmens dagelijks aan vele horecazaken in Limburg en omstreken. Twee keer in de week is er een bezorger onderweg naar het noorden van Nederland om ook daar het gebak te leveren. Zo zijn de producten onder anderen te verkrijgen in Oisterwijk, Spakenburg, Amsterdam en Rijsbergen. Tot slot kunt u nu ook ons ‘Lekkers uit Limburg’ bestellen bij Limlicious in Utrecht.

Patisserie Peter Lemmens is natuurlijk erg trots op het feit dat zoveel mensen de ambachtelijke producten waarderen. Iedere klant, klein of groot is koning bij Lemmens!