Alle gebak, vlaaien, koekjes en andere zoete lekkernijen van Peter Lemmens worden met echte roomboter en verse ingredienten bereid. Bijna dagelijks worden deze producten geleverd in onze bakkerij: meel, eieren, room, boter, noten, cacao en natuurlijk fruit. In de zomer komt het fruit van de fruitboeren uit de omgeving. Iedere dag of eigenlijk nacht, wordt gebakken. Ook op zondag! s Ochtends heel vroeg worden de eerste taarten en nog warme vlaaien vervoerd naar onze winkels in Maastricht en Valkenburg (zie de openingstijden).
Luikse rijstevlaai
Roomboterdeeg met smeuige zelfgekookte rijst.
klein € 8.20 groot € 13.00
Luikse rijstevlaai met slagroom
Roomboterdeeg met smeuige zelfgekookte rijst voorzien van een laag slagroom en pure chocolade snippers.
klein € 10.30 groot € 15.65
Luikse rijste-kersenvlaai
Smeuige rijstevlaai van zelfgekookte rijst met bovenop licht gebonden kersen.
klein € 8.95 groot € 14.40
Platte rijstevlaai
Roomboterdeeg met smeuige zelfgekookte rijst.
groot € 13.35 met kersen € 15.15
Platte rijstevlaai met slagroom
Roomboterdeeg met smeuige zelfgekookte rijst voorzien van een laag slagroom en pure chocolade snippers.
groot € 17.55
Fruitvlaai
Roomboterdeeg rijkelijk gevuld met fruit. Deze fruitvlaaien zijn allemaal voorzien van een roomboter bladerdeeg deksel. Verkrijgbaar in appel, kersen, abrikoos, kruisbessen, rode of zwarte pruimen.
1 pers € 3.10 klein € 8.20 middel € 11.00 groot € 13.35
Gemengd fruitvlaai
Roomboterdeeg met creme patissier en diverse soorten fruit. Bovenop een dun laagje abrikozengelei.
1 pers € 3.20 klein € 10.00 middel € 13.05 groot € 18.10
Pulpvlaai
Roomboterdeeg met een dun laagje abrikozen en vervolgens helemaal vol gelegd met halve abrikozen. Na het bakken van de vlaai wordt deze voorzien van een dun laagje abrikozengelei.
1 pers € 3.15 klein € 8.30 middel € 11.15 groot € 13.45
Aardbeienvlaai
Roomboterdeeg met een laagje creme patissier, rijkelijk gevuld met verse aardbeien. Na het bakken van de vlaai wordt deze voorzien van een dun laagje aardbeiengelei.
1 pers € 3.20 klein € 10.80 middel € 14.05 groot € 19.40
Schuimvlaai
Kersen-, kruisbessen-, abrikozenvlaai met slagroom en zelfgemaakte meringue (eiwitschuim).
1 pers € 4.25 klein € 10.95 middel € 13.50 groot € 18.90
Schuimvlaai aardbeien
Aardbeienvlaai met slagroom gemengd met zelfgemaakte frambozenconfiture en zelfgemaakte meringue (eiwitschuim).
1 pers € 4.45 klein € 12.80 middel € 16.15 groot € 21.50
Gem. fruit harde Wener -of feuillete vlaai
Bodem van harde Wenerdeeg of roomboterbladerdeeg met een laag creme legere en daarop diverse soorten fruit. De vlaai wordt afgewerkt met een beetje abrikozengelei.
1 pers € 3.80 klein vanaf € 13.95 groot vanaf € 23.25
Aardbeien harde Wener -of feuillete vlaai
Bodem van harde Wenerdeeg of roomboterbladerdeeg met een laag creme legere en daarop verse aardbeien. De vlaai wordt afgewerkt met een beetje aardbeiengelei.
1 pers € 3.70 klein vanaf € 13.55 groot vanaf € 22.60
Frambozen harde Wener -of feuillete vlaai
Bodem van harde Wenerdeeg of roomboterbladerdeeg met een laag creme legere en daarop verse frambozen. Ook verkrijgbaar in bosbessen.
1 pers € 3.80 klein vanaf € 13.95 groot vanaf € 23.95
Appelfrangipanne
Appeltaart gemaakt van harde Wenerdeeg gevuld met verse appels met daar doorheen een beetje abrikozen, rozijnen en kaneelsuiker. De deksel is ook van harde Wenerdeeg.
klein € 10.60 groot € 18.40
Praline taartje
Kersen of abrikozen. Harde Wener bodem gevuld met kersen of abrikozen. Hierop een dun laagje frangipanne en als topping amandelsnippers met suiker, hetgeen een krokante bovenlaag geeft na het bakken.
1 persoon € 3.20 klein € 10.65
Linzenvlaai
Harde Wenerdeeg met abrikozen, kersen of zwarte pruimen. Onder het fruit zit een heel dun laagje frangipanne. De deksel is gemaakt van smalle reepjes harde Wenerdeeg.
klein € 8.50 groot € 13.90
Kruimelvlaai
Roomboterdeeg met kersen, abrikozen, appel, kruisbessen of creme patissier. De bovenkant wordt rijkelijk voorzien van kruimels.
1 pers € 3.10 klein € 8.20 middel € 11.00 groot € 13.35
Open appelvlaai/ open peervlaai
Zelfgemaakte feuilletedeeg met een dun laagje frangipanne en hierop dun gesneden verse appelschijfjes. Afgewerkt met een beetje kaneelsuiker en abrikozengelei. In plaats van appel kunt u ook kiezen voor peer. Alleen verkrijgbaar vanaf september t/m februari.
1 pers € 3.50 klein € 10.85 middel € 13.65 groot € 17.95
Verse kruisbessenvlaai
Roomboterdeeg met verse kruisbessen en kaneelsuiker. Is alleen verkrijgbaar in het seizoen van de kruisbessen.
1 pers € 3.15 klein € 9.00 middel € 11,90 groot € 14.35
Verse pruimenvlaai
Roomboterdeeg rijkelijk gevuld met verse pruimen. Pruimen worden met de hand ontpit dus ze behouden hun stevigheid. Alleen te verkrijgen tijdens het seizoen. Prijzen vanaf:
1 pers € 3.15 klein € 8.75 middel € 12.05 groot € 15.25
Bosbessenvlaai
Roomboterdeeg met een heel dun laagje creme patissier en verse bosbessen.
1 pers € 3.15 klein € 10.80 middel € 14.05 groot € 19.40
Apfelstrudel
Zelfgemaakte roomboter bladerdeeg, dun laagje biscuit, zelf gekookte banketbakkersroom, frangipanne en verse appels met rozijnen en abrikozen. Bovenkant is afgewerkt met foundant en gesnipperde amandelen.
€ 18.50