Patisserie-Chocolaterie Peter Lemmens -

Patisserie - Taarten

Alle gebak, vlaaien, koekjes en andere zoete lekkernijen van Peter Lemmens worden met echte roomboter en verse ingredienten bereid. Bijna dagelijks worden deze producten geleverd in onze bakkerij: meel, eieren, room, boter, noten, cacao en natuurlijk fruit. In de zomer komt het fruit van de fruitboeren uit de omgeving. Iedere dag of eigenlijk nacht, wordt gebakken. Ook op zondag! s Ochtends heel vroeg worden de eerste taarten en nog warme vlaaien vervoerd naar onze winkels in Maastricht en Valkenburg (zie de openingstijden).  
Grenachegateau

Grenachegateau

Bodem van macarondeeg. Als onderlaag creme au beurre met hierop zelfgemaakte meringue (eiwitschuim) en als top wederom creme au beurre. De bovenkant is een deksel van macarondeeg. Rondom afgewerkt met creme au beurre, melkchocolade snippers en bovenop een laagje grenache.  

klein  €  16.40        middel    €  20.90        groot  €  25.60

Mokkagrenache

Mokkagrenache

Bodem van macarondeeg. Als onderlaag mokka creme au beurre met hierop zelfgemaakte meringue (eiwitschuim) en als top wederom mokka creme au beurre. De bovenkant is een deksel van macarondeeg. Rondom afgewerkt met mokka creme au beurre, melkchocolade snippers en bovenop een laagje grenache. 

klein  €    16.40        middel  €    20.90        groot  €    25.60

Likeurgateau

Likeurgateau

Macaronbodem met creme au beurre, luchtige biscuit, besprenkeld met likeur en creme au beurre met likeur erin. De taart is aan de zijkant afgestreken met creme au beurre met likeur en aangezet met pure chocolade snippers. 

mini  €  9.90          klein  €  16.40      middel  €  20.90      groot  €  25.60   

Miserabelgateau

Miserabelgateau

Luchtig macarondeeg gemaakt van amandelprogresschuim. De gateau is in twee lagen verdeeld met creme au beurre en likeur ertussen en afgewerkt met poedersuiker.  

mini  €  9.50        klein  €  18.00        middel  €  22.35        groot  €  27.35

Pate nougat

Pate nougat

Heerlijke cake met nougatstukjes erin. De pate nougat is verdeeld in 3 lagen met daartussen creme au beurre met likeur. De zijkanten zijn met dezelfde creme au beurre afgestreken en verder aangezet met melkchocolade snippers. 

mini  €  9.90        groot  €  19.45

Amarettogateau

Amarettogateau

Macaronbodem met hierop luchtige biscuit met mokka creme au beurre, amaretto en zelfgemaakte meringue (eiwitschuim). De zijkant wordt afgestreken met mokka creme au beurre en melkchocolade snippers. De bovenkant wordt overgoten met een laag grenache.  

mini  €  10.50        klein  €  17.20        middel  €  21.35        groot  €  27.05       

Mokkagateau

Mokkagateau

Macaronbodem met een beetje mokka creme au beurre. Hierop een luchtige biscuit met daartussen mokka creme au beurre. De zijkant wordt afgestreken met mokka creme au beurre en macaronkruimels. De bovenkant is versierd met rozetten van mokka creme au beurre, walnoten en chocolade koffiebonen. 

mini  €    10.50        klein  €    17.20        middel  €    21.35        groot  €    27.05

Kersengateau

Kersengateau

Een soezenring op een macaronbodem gevuld met kersen en slagroom. De taart is rondom afgewerkt met creme au beurre en een laagje hazelnootkrokant. In plaats van kersen kan ook kruisbessen genomen worden. 

mini  €    12.85        klein  €    18.75        middel  €    22.45        groot  €    25.55       

Aardbeiengateau

Aardbeiengateau

Een soezenring op een macaronbodem gevuld met verse aardbeien en slagroom. De taart is rondom afgewerkt met creme au beurre en een laagje hazelnootkrokant.  

mini    €      13.35        klein  €    20.25          middel  €    24.35        groot  €    28.35

Frambozengateau

Frambozengateau

Macaronbodem met creme au beurre. Hierop een luchtige biscuit, creme patissier met frambozen, zelfgemaakte frambozenconfiture en slagroom. De taart is aan de zijkant afgestreken met creme au beurre en pure chocolade snippers. Op de bovenkant een royale laag grenache.  

mini  €    11.35        klein  €    19.30        middel  €    23.65        groot  €    29.40       

Leopoldgateau

Leopoldgateau

Macaronbodem meet creme au beurre. Hierop een luchtige biscuit, besprenkeld met likeur, creme patissier en slagroom. De taart is aan de boven- en zijkant afgestreken met creme au beurre en eigen geroosterde amandelsnippers. 

mini  €    10.50        klein  €    17.60      middel  €    20.90        groot  €    25.85       

Leopold frambozengateau

Leopold frambozengateau

Macaronbodem met roomboter creme au beurre en luchtige biscuit. De taart is gevuld met creme patissier, frambozen, zelfgemaakte frambozenconfiture en slagroom. De taart wordt aan de zijkant afgestreken met creme au beurre en eigengeroosterde amandelsnippers. Op de bovenkant een randje rozetten van creme au beurre en in het midden verse frambozen.  

mini  €    11.45        klein  €    19.70        middel  €    25.30        groot  €    31.20       

Bananengateau

Bananengateau

Macaronbodem met een dun laagje creme au beurre. Hierop een luchtige biscuit met slagroom en banaan. Deze taart is rondom bekleed met marsepein en afgewerkt met verse frambozen en aardbeien.  

mini  €    13.75      klein  €    21.15        middel  €    28.30        groot  €    38.25 

Merveilleuxgateau

Merveilleuxgateau

Macaronbodem met creme au beurre en een luchige biscuit, besprenkeld met likeur. Hierop slagroom met zelfgemaakte meringue (eiwitschuim). De gateau is aangestreken met slagroom en de zijkant is afgewerkt met een dikke laag pure chocolade. Op de bovenkant slagroom met pure chocolade snippers.  

mini  €    13.00        klein  €    19.10        middel  €    24.05        groot  €    29.00

Slagroom-fruitgateau

Slagroom-fruitgateau

Macaronbodem met een dun laagje creme au beurre. Hierop een luchtige biscuit met slagroom, verse aardbeien (in het seizoen) of kersen en een klein beetje zelfgemaakte frambozenconfituur. De zijkant is afgestreken met slagroom en aangezet met melkchocolade snippers. Bovenop rijkelijk gevuld met diverse soorten fruit en een aantal rozetten van slagroom. 

mini  €    10.40        klein  €    17.70        middel  €    21.00        groot  €    26.05 

Advocaatgateau

Advocaatgateau

Macaronbodem met een dun laagje creme au beurre. Hierop een luchtige biscuit met advocaatslagroom. Tussen de lagen biscuit zit ook advocaatslagroom. De zijkant is afgestreken met advocaatslagroom en aangezet met melkchocolade snippers. Bovenop een randje met advocaatslagroom en in het midden gevuld met advocaat. 

mini  €    10.40        klein  €    17.70        middel  €    21.00        groot  €    26.05

Mokka slagroomgateau

Mokka slagroomgateau

Macaronbodem met een dun laagje creme au beurre. Hierop een luchtige biscuit met mokkaslagroom. Tussen de lagen biscuit zit ook mokkaslagroom. De zijkant is afgestreken met mokkaslagroom en aangezet met melkchocolade snippers. Bovenop is de taart afgewerkt met rozetten van mokkaslagroom en nog een paar melkchocolade snippers. 

mini  €    10.40        klein  €    17.70        middel  €    21.00        groot  €    26.05       

Progress

Progress

Bodem en deksel van zelfgemaakte meringue (eiwitschuim) met slagroom ertussen. De zijkant is afgestreken met slagroom en aangezet met hazelnootkrokant. Wordt standaard uit de diepvries geleverd en is ideaal om als dessert te serveren. Smaakt het beste als hij nog een heel klein beetje bevroren is. 

klein  €    9.80        groot  €    17.55

Christoffel

Christoffel

Bodem en deksel van zelfgemaakte meringue (eiwitschuim) met chocolade slagroom ertussen. De zijkant is afgestreken met chocolade slagroom en aangezet met pure chocolade snippers. Wordt standaard uit de diepvries geleverd en is ideaal om als dessert te serveren. Smaakt het beste als hij nog een heel klein beetje bevroren is. 

klein  €      9.80        groot  €    17.55

Kersen saint honore

Kersen saint honore

Zelfgemaakte roomboter bladerdeegbodem gevuld met creme legere (vanille bavarois). Aan de zijkant belegd met creme patissier gevulde soesjes met een karamel foundant topping. In het midden rijkelijk gevuld met kersen en afgewerkt met slagroom. 

klein  €    14.90        groot  €    25.35

Aardbeien saint honore

Aardbeien saint honore

Zelfgemaakte roomboter bladerdeegbodem gevuld met creme legere (vanille bavarois). Aan de zijkant belegd met creme patissier gevulde soesjes met een karamel foundant topping. In het midden rijkelijk gevuld met verse aardbeien en afgewerkt met slagroom. 

klein  €    16.05        groot  €    27.65

Aardbeien slagroom biscuitgateau

Aardbeien slagroom biscuitgateau

Macaronbodem met een dun laagje creme au beurre. Hierop een luchtige biscuit met slagroom, verse aardbeien en een klein beetje zelfgemaakte frambozenconfituur. De zijkant is afgestreken met slagroom en aangezet met melkchocolade snippers. Bovenop een randje met slagroom en in het midden rijkelijk gevuld met verse aardbeien. 

mini  €    11.15        klein  €    18.95        middel  €    22.25        groot  €    27.85

Schwarzwalder kirschgateau

Schwarzwalder kirschgateau

Macaronbodem met daarop een luchtige chocolade biscuit. Hierop slagroom en een beetje zelfgemaakte frambozenconfituur en kersen. De chocolade biscuit is besprenkeld met Kirsch likeur. De zijkant is afgestreken met slagroom en aangezet met pure chocolade snippers. Bovenop een randje slagroom met in het midden kersen. 

mini  €    10.50        klein  €    17.75        middel  €    21.15        groot  €    26.30         

Sachertorte

Sachertorte

Macaronbodem met daarop een luchtige chocoladebiscuit. Hierop chocolade slagroom en een beetje zelfgemaakte frambozenconfituur. De zijkant en bovenkant zijn ook met chocolade slagroom afgestreken. De hele gateau is overgoten met grenache en gegarneerd met Physalis. 

mini  €    11.35        klein  €    18.80        middel  €    24.20        groot  €    28.55 

Piece montee

Piece montee

Krokante bodem van zelfgeroosterde amandelsnippers en suiker. Hierop een torentje van zelfgemaakte soesjes gevuld met creme patissier. Het geheel wordt overgoten met gesmolten suiker. Minimaal 20 soesjes, maximaal 60 soesjes. 

€    1.80  per  soesje

Grenachegateau (rechthoekig)

Grenachegateau (rechthoekig)

Bodem van macarondeeg. Als onderlaag creme au beurre met hierop zelfgemaakte meringue (eiwitschuim) en als top wederom creme au beurre. De bovenkant is een deksel van macarondeeg. Rondom afgewerkt met creme au beurre, melkchocolade snippers en bovenop een laagje grenache. Kan tevens gemaakt worden met mokkacreme. Kan voor 20 of 40 personen gemaakt worden. Rechthoekige taarten zijn in diverse variaties mogelijk, ook slagroom. 

20  pers  €    50.65        40  pers    €    89.75

Mandarijnen taart

Heerlijk fris mandarijnentaartje.
Bodem van hardewener met hierop een heel dun laagje chocolade. De taart is verder opgebouwd met slagroom met mandarijnensmaak en hiertussen dunne laagjes biscuit. De taart is afgewerkt met een neutrale spiegel en mandarijntjes. Heerlijk voor bij de koffie of als nagerecht. Alleen in het seizoen verkrijgbaar.
 

€    17.10

Choco bombe

Choco bombe

Smeuige chocolademouse op een dun hardewener bodempje. Afgewerkt met een laag grenache. Heerlijk voor bij de koffie maar ook als nagerecht.
voor ca 8 personen. 

€    18.30

Champagne Framboosgateau

Champagne Framboosgateau

Luchtige frambozen bavarois met een heel dun laagje biscuit erin op een bodem van harde wener. Afgewerkt met een dun laagje frambozengelei en aan de onderkant een randje van witte chocolade. Heerlijk voor bij de koffie maar ook als nagerecht. voor ca 8 personen. 

€    18.30

Luchtige harde wener zomerfruit

Luchtige harde wener zomerfruit

Zachte harde wener bodem met frangipanne rijkelijk voorzien van bosvruchten zoals aardbeien, frambozen en bosbessen.

voor 4 a 6 stukken 

€    12.85

Creme Italien

 

€    21.15

Paastaart

 

€    21.35

Amarene taart

 

  €    20.45

Moederdagtaart

Moederdagtaart

Een harde wenerbodem met daarop aardbeien bavarois met een vleugje cointreau. 

€    21.80

Baileys taart

Baileys taart

Een dunne harde wener bodem met daarboven een laagje vanille mousse. Een laag baileys bavarois tussen 2 plakjes chocolade biscuit. Mooi glanzend afgewerkt.
Voor ca 12 personen.

 

  €    27.25

© IXAD