Patisserie-Chocolaterie Peter Lemmens -

Geschiedenis

Toen Peter Lemmens zon dertig jaar geleden besloot zijn eigen bakkerij te beginnen droomde hij van een zaak waar de klanten van heinde en verre naar toe zouden komen. Alleen het beste zou hij verkopen. Verfijnd gebak en vlaaien met het mooiste fruit vonden al snel hun weg naar de inwoners van Gronsveld en omgeving. Het assortiment werd uitgebreid, de bakkerij vergroot en de winkel vernieuwd. Peter Lemmens was een begrip.

De kwaliteit van zijn producten was hoog en constant. Alleen de beste ingredienten werden verwerkt: roomboter, verse eieren, fruit uit het vanouds bekende fruitteeltgebied rondom Gronsveld. Trots op zijn bedrijf, werkte hij 7 dagen per week in de bakkerij. Proeven en controleren deed hij zelf, want hij liet niets aan het toeval over. Ook toen er meer winkels kwamen en de bakkerij weer werd verbouwd hield hij de dagelijkse leiding. Zijn werk was zijn leven.
Met dezelfde inzet en liefde voor de banketbakkerij wordt het werk van Peter voortgezet door zijn opvolgers, die het vak van de meester zelf leerden. In 2010 werd het bedrijf uitgebreid met de chocolaterie. Peter Lemmens produceert nu als enige bonbons volgens de alom geroemde receptuur van Olivier.  
© IXAD